Reisverslag “Ameland”
september 2006 & 2010

Opzet
We verkozen we het waddeneiland Ameland als bestemming waar we een 5-tal dagen verbleven in het dorpje Nes, centraal gelegen op het eiland. Hier bevindt zich het appartementencomplex Ameland State, een eind buiten het centrum aan het strand van de Noordzee.

 

Afstand
Vanuit België ben je op een 3-tal uurtjes reeds te Dokkum, waar je de veerboot neemt naar Ameland. De afstand bedraagt vanuit Antwerpen ± 300 Km.

 

Het eiland
Ameland is één van de waddeneilanden waar het erg mooi en rustig is om te vertoeven. Zeker wandelaars en fietsers komen hier zeker aan hun trekken, terwijl auto’s zoveel mogelijk worden geweerd. Je vindt er kilometers fietspaden of verharde wegen langsheen de kust of doorheen de duinen. Zeker het natuurreservaat “het Oerd” is een must om doorheen te rijden, waarbij je uiteindelijk tot aan het observatieplatform terecht komt aan de Oostzijde van het eiland. Hier heb je een wondermooi zicht op de andere eilanden, de waddenzee, de boorplatformen, enz. Aan de Westzijde van het eiland bevindt zich het dorpje Hollum, waar ook de vuurtoren staat.

 

Informatie
Op de website van VVV-Ameland vindt je alle nodige info voor je verblijf op dit eiland. Voor de veerboot is reservatie verplicht, zeker wanneer je de auto wil meenemen. De kostprijs voor de overtocht met de wagen is echter erg duur.

 
Interessante links
Oficiële site van Ameland
VVV-Ameland
Veerdienst Wagenborg
Ameland startpagina
Verblijven op Ameland
Ameland op Wikipedia